Geschiedenis

Het idee om een eigen festivalletje te organiseren speelde al langer in het hoofd van enkele actieve leden van Jeugdhuis Maegher Goet. In 2009 besloten ze uiteindelijk om het niet langer bij dromen te laten, en kwam de eerste editie van Bruudruusterrock tot stand. Bruudruuster, inderdaad met de ‘U’ van Uustakker!

De eerste editie baadde in een stralende zon, en kende een bescheiden opkomst van ruim 300 man. Opzet geslaagd, en op naar editie 2!
Ondanks het slechte weer in 2010 en 2011, kende Bruudruusterrock een gestage groei, zowel qua vorm (met o.a. een tweede podium sinds 2011) als qua bezoekersaantal. De voorbije drie jaar zat het weer mee, en mochten we meer dan 2500 bezoekers verwelkomen.

Van in het begin was het de bedoeling om een echt dorpsfestival te zijn. Naast een gevarieerd aanbod van muziek werden ook de kinderen niet vergeten. Met randanimatie, en sinds enkele jaren ook een speciale kidsband, werd er gezorgd voor een aangepast programma voor de allerkleinsten.

Het programma is ook steeds heel gevarieerd, met steevast een Nederlandstalige band op de affiche (o.a.Fantoom, Karree Konfituur, Berlaen en Walrus), en daarnaast een uiteenlopende lijst van heel erg straffe bands (o.a. Captain Ego & The Nightshift Volunteers, Landfill, The Vipers, ex-RZ (ex-Red Zebra) en Sherman). In 2012 mochten we met P.O. Box (Fr) en de legendarische Bollock Brothers (UK) voor het eerst buitenlandse acts verwelkomen. Dat jaar sloot ook de alombekende Kurt Burghelman met zijn band Party Partie Bruudruusterrock met een knaller af!

Dit jaar zijn we toe aan de 9e editite. Er staan opnieuw een heleboel schitterende bands op de affiche (zie line-up), dus het belooft weer een fantastische dag te worden! Zorg dat je het niet mist!

Tot op 5 augustus, voor de 9e Bruudruusterrock!